Szparagi z kaszą

Wygląda apetycznie, prawda? Takie też było, a do tego superszybkie w przygotowaniu. Jedyny minus to trzy brudne garnki, z gotowania kaszy, szparagów i jajek. Ale czegoś się nie robi dla siebie :)

Składniki: pęczek zielonych szparagów, 2/3 szklanki kaszy gryczanej, 3-4 jajka, odrobina oleju, sól i pieprz.
Wszystko trzeba ugotować w osobnych garnkach, metodą tradycyjną - kaszę ok. 10 minut i jajka też. A szparagi, umyte z odciętymi łykowymi końcówkami i związane nitką, potrzebują ok. 5 minut coby dojść. I tyle, wyłożyć na talerzy wedle uznania i polać odrobiną oleju, sypnąć zdrowo pieprzem i solą - nie solę podczas gotowania, dopiero przed jedzeniem.

Zjadłam niecałą połowę z tego co ugotowałam, znacznie mniej niż widać na zdjęciu - cieszy mnie to bardzo, bo będzie jeszcze na jutro, ale już jako zimna sałatka.

Komentarze

  1. Wygląda mniamuśnie:) Szparagi <3

    OdpowiedzUsuń
  2. tak, było zacne - dziś resztka miała być identyczna- ale zmianiałam zdanie i dorzucę wędzonego łososia!!! już się nie mogę doczekać:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz