Przejdź do głównej zawartości

Kasza jęczmienna z tuńczykiem

Ciepło daje się we znaki, dlatego zimnego mi się chce. Sałatek wilgotnych i sycących, stąd kasza i tuńczyk. Wspólnie mnie nakarmiły, no plus inne ingrediencje - jajko, sałata i pomidor.
Może nie wygląda superefektownie, ale było smaczne.



Składniki:
Pół szklanki kaszy jęczmiennej, dwa pomidory, puszka tuńczyka w oleju, 4 garście zielonej sałaty, garść słonecznika i dyni, 3 jajka, sól, pieprz, sok z cytryny

Kaszę ugotowałam we wrzątku, pitoliła się 15 minut, jajka też ugotowałam. Jak wystygło to dorzuciłam do reszty i wymieszałam, doprawiłam. Na koniec polałam sokiem z ćwiartki cytryny, dodała fajny kwaskowaty-posmaczek.
Tym razem było bez czosnku, bo jutro będę wcinać w pracy, choć jest jajko śmierduchające... hm... no trudno!

Komentarze