Grillowe żeberka
Blog zmienia się i modyfikuje, jak i moja dieta. Wspominałam, że mieszkam z mężczyzną...? Zapewne tak i dlatego też więcej jem mięsa, dlatego i na blogu będą się częściej pojawiać przepisy z nim, i na nie. Jedno pozostanie bez zmian - potrawy będą proste i sycące.
Na pierwszy ogień poszły żeberka z grilla - jak widać :)
Składniki:
żeberka, cukier, olej, sól i pieprz
i sałatka - z rukoli, pomidorków, bazylii i oliwy z oliwek z dodatkiem ziół prowansalskich
Przygotowanie: Pocięte na kawałki żeberka zostały wytytłane w oliwie z łyżeczką cukru, soli i pieprzu, i zostawione z prostej marynacie na kilka godzin. Dopiero po rozgrzaniu węgielków w grillu ułożone na ruszcie, gdy pięknie się zarumieniły - były gotowe.
Na pierwszy ogień poszły żeberka z grilla - jak widać :)
Składniki:
żeberka, cukier, olej, sól i pieprz
i sałatka - z rukoli, pomidorków, bazylii i oliwy z oliwek z dodatkiem ziół prowansalskich
Przygotowanie: Pocięte na kawałki żeberka zostały wytytłane w oliwie z łyżeczką cukru, soli i pieprzu, i zostawione z prostej marynacie na kilka godzin. Dopiero po rozgrzaniu węgielków w grillu ułożone na ruszcie, gdy pięknie się zarumieniły - były gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz