Kakaowe z jabłkiem

Co zrobić z połówkami jabłek, które były fotografowane w czasie "starzenia się". Ciasto!
Niemal jak oszczędna pani domu:)


Składniki:
4 połówki jabłek, 2 szklanki mąki, szklanka cukru, pół szklanki oleju, dwa jaja, trochę soli i łyżeczka sody oczyszczonej, dwie łyżeczki kakao Decomoreno i łyżeczka cynamonu

Do mąki wsypałam sodę, cukier, sól, kakao i cynamon - wymieszałam. W małej miseczce rozbełtałam olej z jajami. Połączyłam składniki i dorzuciłam jabłka pokrojone w kosteczkę, ponownie wymieszałam. To ciasto jest suche, więc zawsze wygląda jakby miało nie wyjść - nie ma się co przejmować, tylko wyłożyć do blachy i wsunąć do pieca (200 st.C) na 40 minut.
I gotowe:)

Komentarze