Ostre krewetki z koperkowym spaghetii


Kacper Bartczak

Wyglądało świetnie. A smakowało - iście niebiańsko. To zasługa super ostrych krewetek i delikatnego makaronu w śmietanowo-koperkowym sosie. Aż mi ślinka cieknie!

składniki:
garść krewetek i pasta samba oelek
makaron, śmietana, koperek i kilka suszonych pomidorów
sałata, pomidor, oliwki czarne i oliwa z oliwek


I jak widać, krewetki zostały wysmarowane pastą i usmażone z dodatkiem czosnku. Makaron ugotowany i wrzucony na patelnię, gdzie prażyły się suszone pomidory, do nich dodana została śmietana z koperkiem. A sałata została wymieszana z pomidorem i oliwkami - prościzna. Megasmaczna! Aż wylizywałam resztki śmietany z koperkiem z patelni.

Komentarze

  1. Od razu przypomniały mi się nasze środy z krewetkami w Jeffsie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. brakuje mi ich, jak i w ogóle bywania w Jeffsie, gdzie nigdy nie było wolnych stolików... i panie były niemiłe, i zupa była zawsze... ostra, a Rejnson wybierał najgorsze dania z menu :D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz