Ciasteczka z masłem orzechowym


Nie muszę ich zachwalać, zdjęcie mówi samo za siebie. :)

Składniki:
trzy łyżki masła i trzy masła orzechowego, 2 jajka, pół szklanki brązowego cukru, półtorej szklanki mąki pszennej, łyżeczka sody i pokrojona na drobinki gorzka czekoladka, tak ok. 6 kostek.

Masła wymieszałam, dodałam jajka, znowu wymieszałam i dosypałam cukier. Potem mąkę z sodą i na samym końcu wiórki czekoladowe.

Z masy kleiłam ciasteczka wielkości mojej dłoni, czyli dość małe, i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wyszło ok. 20 ciasteczek. Wsuwałam blachy (dokładnie dwie) do pieca nagrzanego do 175 st.C na jakiś kwadrans. Najlepsze były na ciepło:)

Komentarze