Pasta z tuńczyka

Zwykła pasta na kanapki, prosta i tania. Miesza się i smaruje, potem je i tyle. Niekiedy tyle wystarczy, aby zaspokoić głód i działać dalej.


Składniki:
biały ser, ok. 250 g, puszka tuńczyka w zalewie, pęczek szczypiorku, sól i pieprz - najlepiej kolorowy, co by dodać paszy barwy, ew. 2-3 łyżki śmietany

Wszystko się miesza i dodaje śmietanę, aby pasta była wilgotniejsza. Chyba, że użyje się tuńczyka w oleju, który jest wilgotniejszy, wtedy śmietana nie będzie niezbędna.





Komentarze

  1. Zrobiłam :) a potem jedna kanapeczka, druga, trzecia.... z takim pysznym chlebem razowym z żurawiną..mniam

    OdpowiedzUsuń
  2. no właśnie, od kiedy mam bloga muszę się ostro pilnować, aby nie przeholować:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz