Przejdź do głównej zawartości

Pęczak ze szpinakiem i krewetkami

Ale to nie wszystkie ingrediencje, był jeszcze wędzony boczek, pomidory i oliwki. Nie obyło się bez czosnku, do szpinaku musi być i koniec.


Składniki:
1 i 1/2 szklanki pęczaku, ok. 10 krewetek, 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę, duży pomidor, 2-3 suszone pomidory, kilka czarnych oliwek, 5 garści szpinaku młodego
sos: 4 łyżki oliwy, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz i tymianek, sok z połowy cytryny


Pęczak ugotowałam według zaleceń na opakowaniu, podsmażyłam boczek i krewetki, pokroiłam pomidory i oliwki, a szpinak sparzyłam wrzątkiem. Wszystko i polałam sosem z oliwy i dokładnie wymieszałam. Ot.

Komentarze