Naleśniki ze szpinakiem i boczkiem o kozim zabarwieniu


Składniki dla jednej osoby:
3 naleśniki (miałam z wczoraj), garść rukoli, 4-6 plasterków wędzonego boczku, pół pomidora, trochę koperku i szczypiorku, kilka listków bazylii,
sos: 4 łyżki gęstej śmietany, ząbek czosnku, odrobina sera koziego, 2 suszone pomidory, sól, pieprz ziołowy i bazylia suszona

Śmietanę wymieszałam z czosnkiem, przyprawami, pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami i dodałam kozi ser taki sałatkowy, ale może być mazidło, dokładnie wymieszałam. Masą smarowałam podgrzane naleśniki w środku i na to kładłam szpinak, pokrojonego pomidora, podsmażony boczek, poszatkowany koperek i szczypior oraz listki bazylii. Zawijałam w ruloniki i przekroiłam na połowy, aby było wygodniej jeść rękami.

Komentarze