Przejdź do głównej zawartości

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem



Składniki:
2 pomidory, 1/3 główki sałaty masłowej, pęczek koperku, pół pęczka szczypiorku, ok. 11 młodych ziemniaczków, dwie puszki tuńczyka - jedna w sosi własnym druga w oleju, ząbek czosnku, sok z połowy cytryny, sól i dużo pieprzu

ewentualnie: batat, ogórek małosolny, rukola

Ugotowane ziemniaki w mundurkach, a batat obrany i też ugotowany, pokroiłam w kostkę. Warzywa umyłam i też pokroiłam, dodałam tuńczyka w oleju, tego w sosie odsączyłam i dopiero dodałam, skropiłam sokiem z cytryny, dodałam wyciśnięty przez praskę czosnek i na bogato posypałam pieprzem. Wszystko wymieszałam i gotowe. Pyszna mieszanka smaków.

Komentarze