Muffiny mocno orzechowe

Przygotowałam je na sylwestra, na taką szybką słodką przekąskę... i nawet nie chciało mi się po nie sięgnąć. Zostawiłam w domu dwie sztuki, tak do zdjęcia. A gdy spróbowałam, to  żałowałam, że nie zjadłam ich na ciepło :)

Składniki na 12 sztuk:
100 g masła, roztopionego, 50 g gorzkiej czekolady, pół szklanki orzechów, użyłam pekan, 2 jajka, 4 łyżki mleka, szklanka mąki, 6 łyżek brązowego cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Drobno posiekałam orzechy i czekoladę, naprawdę drobno. Potem dodałam resztę składników, zamieszałam - ale niezbyt dokładnie i nałożyłam do foremek. Używam takich silikonowych. Wstawiłam do pieca na 20 minut i gotowe.

Komentarze