Koktajl - jabłko, banan, szpinak, orzechy


Zakochałam się w koktajlach, są sycące,
mokre – bardzo lubię soczyste jedzenie,
smaczne, słodkawe, i baaardzo zdrowe.
Powinnam na rękach nosić pewną Agatę,
bo mnie zainspirowała do ich robienia, a Monikę
za namówienie, by dorzucać do nich zieleninę.
W tym koktajlu na zdjęciu jest świeży szpinak,
dodał niezwykłego kolorku. Od razu widać,
że wiosna w pełni.
Pozostałe składniki do jabłko, pomarańcz,
banan i kilka orzechów pekan, ale spokojnie
można je zastąpić włoskimi albo pominąć.
Wrzystko wrzuciłam do miksera, dolałam
szklankę wody i  nacisnęłam przycisk. I było gotowe.
A wiecie co jest najlepsze?
Że dzięki takim koktajlom nie mam parcia na poranną kawę, od której czasami boli mnie żołądek.

Komentarze