Kasza pęczak z dynią (resztką z zupy kremu)

Dokładnie tak, przygotowałam na bazie resztki zupy kremu z garam masalą (takiego), ale z dyni hokkaido. Do całości dodałam kaszę pęczak, szpinak, gruszkę i orzechy wsłoskie. Skąd ten pomysł? Znalazłam na stronie Lubię Kaszę wśród przepisów Andrzeja Polana! I wiecie, co – smaczne to, to!

Składniki dla jednej osoby:
4 łyżki zupy kremu albo przecieru z dyni
5 łyżek kaszy pęczak, surowej, do ugotowania
garstka szpinaku
1/3 gruszki, cienko pokrojonej
garstka orzechów włoskich

Do ugotowanej kaszy dodać mus, chwilę razem zagrać, przełożyć do miski, dodać szpinak, gruszkę i orzechy. Trochę posolić, popieprzyć, delikatnie skropić oliwą albo olejem rzepakowym.
A i gruszkę można podprażyć na patelni, ale nie jest to konieczne.

Komentarze