Kruche babeczki z dynią polane syropem klonowym
Genialne. Chrupkie, kruche i słodkie.
Przepis na ciasto wzięłam z tego wpisu (ooo), tylko podwoiłam składniki, by wyszło akurat na 10 babeczek, a nadzienie to dynia, pestki dyni i surop klonowy.
Po wciśnięciu w blaszki wstawiłam je do pieca na 10 minut, a w tym czasie zajęłam się dynią.
Cząstkę, ok. 5-7 cm dyni hokkaido, pokroiłam na cienkie plasterki i wrzuciłam do rondla-patelni i polałam 3 łyżkami syropu, chwilę dusiłam na małym ogniu. Gdy zmiękły ułożyłam na kruchych spodach, posypałam pestkami dyni i ponownie polałam odrobiną syropu. I gotowe. :)
Przepis na ciasto wzięłam z tego wpisu (ooo), tylko podwoiłam składniki, by wyszło akurat na 10 babeczek, a nadzienie to dynia, pestki dyni i surop klonowy.
Po wciśnięciu w blaszki wstawiłam je do pieca na 10 minut, a w tym czasie zajęłam się dynią.
Cząstkę, ok. 5-7 cm dyni hokkaido, pokroiłam na cienkie plasterki i wrzuciłam do rondla-patelni i polałam 3 łyżkami syropu, chwilę dusiłam na małym ogniu. Gdy zmiękły ułożyłam na kruchych spodach, posypałam pestkami dyni i ponownie polałam odrobiną syropu. I gotowe. :)
Komentarze
Prześlij komentarz