Smażona wołowina z warzywami z makaronem spaghetti


Pewnie się dziwicie, że taki azjatycki klasyk połączyłam z włoskim makaronem, ale kto bogatemu zabroni? No kto? Zwłaszcza że uwielbiam spaghetti i mogłabym je jeść niemal codziennie i niemal ze wszystkim. I w tym daniu ładnie się komponowały smaki – są warzywka, sezam, mięso (owszem, lubię je) i makaron. Polecam taki fusion!

Składniki:
200 gram mięsa,
pół cukinii, pokrojonej w cienkie plasterki
marchewka, także pokrojona w długie paski
mała cebulka, ząbek czosnku
ciutek sezamu – na wierzch
ok. 15 g makaronu
ciutek sosu sojowego
pół łyżeczki wędzonej papryki

Mięso trzeba pokroić i na szybko podsmażyć, dodać wędzona paprykę, cebulkę i czosnek, chwilę je  razem podsmażyć, teraz dodać warzywa i resztę przypraw. Podduś kilka minut i wymieszaj z ugotowanym makaronem, na wierzch sypnij ziarnami sezamu.

Komentarze