Sałatka śniadaniowa wiosenna


Kolejna moja ulubiona sałatka na teraz, na dziś. Chrupiąca, soczysta, pikantna od rzodkiewek i delikatna od białego serka. Idealna, gdy świeci słoneczko, a nie trzeba zbyt wcześnie wstawać, gdzieś lecieć, ubierać się, myśleć. Można się przeciągnąć, wypić wodę z cytryną i wymieszać kilka produktów. Potem książka albo nie...


Składniki:
kilka liści sałaty masłowej, ew. innej, paczkowanej,
pół pęczka rzodkiewki plus kilka listków (są rewelacyjne, chrupiące i ostrawe),
2-3 jajka ugotowane na twardo,
ok. 100-150 g twarogu tłustego,
pęczek koperku,
sos: łyżka śmietany, majonezu, sól, czarny pieprz

Przygotowanie: wymieszać wszystko ze sobą. A potem podawać z pieczywem.



Komentarze