Krokiety z farszem z warzyw z rosołu

Pyszne były, zwłaszcza podsmażone na oleju i posypane bułką tartą.

Naleśniki są z tego przepisu (dziękuję za smażenie ich), a warzywka już dorobiłam sama.

Jak? Prosto i szybko!
Ugotowałam 2 marchewki, pietruszkę, 1/4 selera, sporego pora razem z 3 listkami laurowymi, 4 bombaki ziela angielskiego, łyżką tymianku i oleju, solą i pieprzem
Bulion zostawiłam do zrobienia zupy cebulowej podanej z grzankami i żółtym serem, a warzywka zmiksowałam i dodałam podsmażoną cebulkę z czosnkiem (na patelni rozgrzałam oliwę wsypałam łyżeczkę wędzonej papryki i podsmażyłam wszystko). A potem farszem smarowałam naleśniki, zawijałam je i podsmażałam. Zacne były!


Komentarze