Ciastka migdałowe z białek
Białka zostały po kremie waniliowym, który przygotowałam do ciasta kruchego z rabarbarem. A ciastka mnie zaskoczyły - smakiem, chrupkością i przyjemnością ich wykonania. Prościzna.
Skladniki:
białka z 3 jajek,
2 łyżki mąki pszennej,
1 łyżka cukru,
pół łyżeczki soki,
ok. 100 gramów płatków migdałów
Wszystko wymieszałam, nawet nie mikserem, a łychą. Także łyżką wykładałam na blachę z papierem dopieczenia, lepiej z nią, ciastka mocno przywierają. I wsunęłam je na 20 minut do rozgrzanego pieca do 180 st. C.Wyszło ok. 10 sztuk.
Cudownie chrupiące z zewnątrz i delikatnie ciągnące w środku.
Skladniki:
białka z 3 jajek,
2 łyżki mąki pszennej,
1 łyżka cukru,
pół łyżeczki soki,
ok. 100 gramów płatków migdałów
Wszystko wymieszałam, nawet nie mikserem, a łychą. Także łyżką wykładałam na blachę z papierem dopieczenia, lepiej z nią, ciastka mocno przywierają. I wsunęłam je na 20 minut do rozgrzanego pieca do 180 st. C.Wyszło ok. 10 sztuk.
Cudownie chrupiące z zewnątrz i delikatnie ciągnące w środku.
Komentarze
Prześlij komentarz