Makaron razowy z orzechami
w kwadrans

Zrobienie makaronu z cukini albo marchwki wymaga użycia obieraczki juliennne. Świetna jest!

Proste, pysze, sycące, szybkie i zdrowe. I z białkiem roślinnym z orzechów, dorzuciłam bowiem 4 duże garści mieszanki migdałów, brazylijskich, włoskich, laskowych i ciutek pestek dyni - wszystko co zostało z weekendowej miseczki przekąskowej.
Jak nie masz czasu gotować, ten makaron umie cię za serce i żołądek, jest uzależniający. Wegański makaron w kwadrans!

Składniki na 2 osoby:
1/3 opakowania makaronu spaghetii razowego,
1/2 cukini pokrojonej na paski juliennką,
pół pęczka natki pietruszki,
orzechy - ile uznasz,
olej lniany, ale możesz zastąpić oliwą
opcjonalnie  ząbek czosnku i odrobina sera feta

Jak przygotować razowe spaghetti z cukinią? Prosto!
Wstawić wodę na makaron, w tym czasie przerobić cukinię na paseczki, obrać czosnek, skroić natkę i uprażyć orzechy. Wrzucić makaron, ugotować i odlać, przeżucić z durszlaka do gara albo miski i dodać cukinię, orzechy i czosnek. Wymieszać i nałóżyć na talerze. Na koniec posypać natką i polać olejem tudzież oliwą.
Przygotowanie i zjedzenie zajęło ok. 15 minut.

Kocham makarony.

Komentarze