Pieczone pierogi z ciasta ziemniaczanego
Pierogi powstały na bazie starego przepisu z papiszona - o tego, jednak farsz był inny. Powstał z kuchennego recyklingu, czyli z pozostałości po gotowaniu bulionu na pomidorówkę - marchewki, pietruszki i udka z kurczaka. Oczywiście farsz został podrasowany przyprawami.
Składniki na farsz:
marchewka
pietruszka
udko z kurczaka
2 ząbki czosnku
cebula
sól, pieprz
odrobina ulubionych ziół
Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć, kurczaka obrać z kości, a potem wszystko razem zmielić, no oprócz kości. Doprawić do smaku i zawijać farsz w pierogi, posypać kuminem, czarnuszką albo naszym kminkiem. A potem wsunąć je do pieca na jakieś 20 minut. I gotowe.
Z takich warzywek z rosołu można też wyczarować pasztet albo napchać nimi ciasto francuskie czy filo.
Składniki na farsz:
marchewka
pietruszka
udko z kurczaka
2 ząbki czosnku
cebula
sól, pieprz
odrobina ulubionych ziół
Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć, kurczaka obrać z kości, a potem wszystko razem zmielić, no oprócz kości. Doprawić do smaku i zawijać farsz w pierogi, posypać kuminem, czarnuszką albo naszym kminkiem. A potem wsunąć je do pieca na jakieś 20 minut. I gotowe.
Z takich warzywek z rosołu można też wyczarować pasztet albo napchać nimi ciasto francuskie czy filo.
Komentarze
Prześlij komentarz